Windows 10 Creators Update review

Nieuwe features, gratis te downloaden

Door


Een veiliger Windows

De privacy kan natuurlijk niet worden gewaarborgd zonder voldoende beveiliging. Waar Windows Defender je tot nu toe terugkatapulteerde naar het verleden met een Vista-achtig uiterlijk, is het programma nu volledig uitgevoerd als universal app met een veel modernere vormgeving. Defender is niet alleen een virusscanner, maar bevat ook een firewall en houdt de algemene 'gezondheid' van je pc in de gaten. Bovendien is 'family control' nu geïntegreerd in Defender.


Windows Defender is een 'universal app' geworden.

In het nieuwe Windows Defender vind je tevens een optie terug om een volledig schone herinstallatie van Windows te doen. In tegenstelling tot de mogelijkheden via de normale instellingen gaat het hierbij om een herinstallatie zonder behoud van data. Het resultaat is vergelijkbaar met wat een Windows-installatie vanaf een dvd of usb-stick oplevert, maar het scheelt je dus het downloaden van een iso en het bootable maken van een usb-stick om de installatie uit te kunnen voeren.

Naast Defender heeft het besturingssysteem nog veel meer verbeterde of nieuwe beveiligingsfeatures. Windows Hello, de technologie waarmee je door middel van biometrische gezichtsherkenning kunt inloggen, herkent je gezicht in de Creators Update veel sneller. Nieuw is daarnaast 'dynamic lock'. Met die functie kun je Bluetooth-apparaten toevoegen als 'veilige apparaten': als ze buiten bereik raken, zal de pc zich na een ingestelde tijd vergrendelen.

Voor grote bedrijven is de Store-only modus mogelijk een interessante feature. Deze functie zorgt ervoor dat er alleen apps vanuit de Windows Store kunnen worden geïnstalleerd - losse executables zijn niet te installeren. Voor thuisgebruikers zal dat doorgaans onwenselijk zijn, maar sommige bedrijven zullen in de hand willen houden welke software er kan worden geïnstalleerd. Uiteraard staat deze feature standaard uit.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*