Windows 10 Creators Update review

Nieuwe features, gratis te downloaden

Door


Focus op creëren

De naam van de Creators Update komt van de aandacht die Microsoft bij deze versie van Windows legt op het creëren van content. Wie pas aan het einde van de vorige eeuw of daarna zijn eerste computer kreeg, heeft grote kans dat zijn eerste stapjes met digitaal tekenen in Microsoft Paint werden gezet. Nu is er een nieuwe versie van Paint, geheel in het universal app-jasje gegoten, met ondersteuning voor driedimensionale tekeningen.

Paint 3D moet de creatieve mogelijkheden van het simpele tekenprogramma flink uitbreiden. Je kunt 3D-objecten in een ruimte plaatsen, ze beplakken met 'stickers' en van alle kanten bekijken. Naast gewoon opslaan of een bepaalde hoek exporteren naar een normale 2D-afbeelding, kun je je creatie ook delen op Remix3D. Dit platform is speciaal in het leven geroepen om 3D-modellen aan anderen te kunnen laten zien. Bestanden van anderen kun je zelf openen in Paint 3D om er een bewerking van te maken.


Je kunt onze creatie hier terugvinden.

De app is geschikt voor traditionele bediening met toetsenbord en muis, maar biedt ook ondersteuning voor touch en pen-input. Het is overigens geen vervanging voor het klassieke Paint - die lichtgewicht tool blijft net zo goed onderdeel van Windows.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*