Windows 10 Creators Update review

Nieuwe features, gratis te downloaden

Door


Getuned startmenu

Met Windows 10 lijkt Microsoft een vorm voor het startmenu te hebben gevonden waar de meeste gebruikers vrede mee hebben. In de Creators Update zijn er dan ook slechts subtiele wijzigingen gedaan. Een van de belangrijkste toevoegingen is de mogelijkheid om mapjes met shortcuts aan te maken in het tegelscherm. Zoals je op onderstaande animatie kunt zien, klapt zo'n mapje uit als je erop klikt.

Een andere nieuwe feature is dat je de lijst van alle geïnstalleerde programma's kunt verbergen. Standaard wordt die nog steeds weergegeven, maar in de instellingen kun je een switch omzetten om hem uit te schakelen. De applijst wordt dan een tabblad aan de linkerzijde - door erop te klikken kun je schakelen tussen de tegels en de lijst met programma's. Met deze aanpassing is nu elk onderdeel van het startmenu modulair - wil je wel of geen live-tegels en wel of geen programmalijst, het kan allemaal. Ook na het uitschakelen van de programmalijst blijft de instant-zoekfunctie overigens gewoon werken.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*