Windows 10 Creators Update review

Nieuwe features, gratis te downloaden

Door


Nachtmodus

In steeds meer besturingssystemen zien we een zogenaamde nachtmodus opduiken. Eerst genoot vooral de losse app F.lux populariteit, maar Apple integreerde de feature in iOS 9.3 en Google maakte het telefoonfabrikanten mogelijk om de functie te bieden in Android Nougat. Ook in de instellingen van Windows 10 vind je nu een nachtmodus terug - enigszins lomp vertaald als 'Nachtlamp'.

Het concept van een nachtmodus is dat de kleurtemperatuur wordt verlaagd als de zon onder gaat, waardoor het scherm effectief roder wordt. Blauw licht kan onze hersenen namelijk laten denken dat het nog dag is, aangezien schermen meestal zijn afgesteld op een kleurtemperatuur die vergelijkbaar is met daglicht. Als gevolg daarvan val je moeilijker in slaap - een nachtmodus moet dat dus helpen voorkomen.

Je kunt de nachtmodus handmatig in- en uitschakelen via de quick-toggle in het actiecentrum, maar dat kun je ook uitbesteden aan Windows. Dat kan door zelf tijden in te stellen, of de zonsop- en -ondergang als leidraad te laten gebruiken. Bovendien kun je ook de kleurtemperatuur instellen om te bepalen hoe rood het scherm moet worden.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*