Windows 10 Creators Update review

Nieuwe features, gratis te downloaden

Door


Instellingen eindelijk 'af'

Aan 'Instellingen', de opvolger van het configuratiescherm, is op het eerste oog niet veel veranderd. Als je rond gaat klikken, zul je echter merken dat de uitwerking van een hoop instellingen anders is geworden - dropdowns die sliders zijn geworden, switches die nu vinkjes zijn, et cetera. Het is duidelijk dat er nog eens goed is gekeken naar de categorisatie van de instellingen en de manier waarop ze het beste kunnen worden weergegeven.

Het resultaat is de volgende indeling:

Onder 'Bijwerken en beveiliging' is een sectie toegevoegd waarin alle probleemoplossers zijn verzameld. Dergelijke wizards checken mogelijk verkeerde instellingen en lossen veelvoorkomende problemen op. Vaak werden die al gelinkt bij bepaalde foutmeldingen, maar er was eigenlijk nog geen centrale plek waar je alle probleemoplossers kon vinden - nu is die er dus wel.

Verder kun je het kleurenthema van je Windows verder personaliseren en is het nu ook mogelijk om thema's van anderen te downloaden uit de Store. Al met al begint 'Instellingen' eindelijk een gepolijste opvolger van het configuratiescherm te worden. Terugschakelen naar het configuratiescherm is bijna nooit meer nodig. Het zou ons niet verbazen als die oude bekende, als ook de laatste paar functies zijn overgezet, in de volgende grote update zal verdwijnen.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*