Windows 10 Creators Update review

Nieuwe features, gratis te downloaden

Door


Inleiding

Vanaf vandaag wordt gefaseerd een nieuwe versie van Windows 10 uitgerold. De Creators Update brengt tal van grote en kleine verbeteringen met zich mee, die het een gepolijster besturingssysteem maken. In deze review nemen we alle nieuwe features met je door.


De Windows 10 Creators Update is de vierde versie van het besturingssysteem die beschikbaar komt sinds de oorspronkelijke release in juli 2015. Sinds Microsoft is overgestapt naar Windows-as-a-Service als primaire verdienmodel voor het OS, komt er gemiddeld twee keer per jaar een grote update beschikbaar die een beetje het midden houdt tussen de 'service packs' van weleer en compleet nieuwe Windows-versies. Nieuwe features worden zo niet langer opgespaard tot een volgende release, maar middels updates als deze regelmatig uitgerold naar alle gebruikers.


Een roadmap van de grote updates voor Windows 10 sinds de release in juli 2015.

Voor wie lid is van het Windows Insider-programma, zal dit artikel weinig nieuws meer bevatten. Sinds de Anniversary Update zijn er bijna dertig builds verspreid - in eerste instantie vaak met nieuwe features, de laatste maanden vooral met kleine verbeteringen en bugfixes. Zoals we inmiddels van de softwaremaker gewend zijn, is daarbij de feedback van Insider-deelnemers als leidraad gebruikt.

De Creators Update, voorzien van buildnummer 15063, wordt vanaf vandaag verspreid via Windows Update. De officiële uitrol start waarschijnlijk rond 19.00 uur Nederlandse tijd, maar je kunt de update nu al installeren. Daarvoor kun je deze tool op de site van Microsoft gebruiken.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*