Acer TravelMate X349 review: zakelijke Swift 3

Zakelijke aspiraties van Acer

Door


Inleiding

In menig bedrijf is er een strijd tussen de IT-afdeling en de gebruikers. De IT-ers willen een Windows-machine, terwijl de gebruikers gecharmeerd zijn van een Mac. Met de TravelMate X349 biedt Acer een interessant alternatief met Windows 10 Pro.


Acer heeft net als veel andere merken productreeksen voor verschillende segmenten. De Aspire-familie is net als de Swift en Spin gericht op consumenten, terwijl de TravelMate-modellen gericht zijn op de zakelijke markt. De zakelijke laptops zijn vaak varianten van meer bekende consumentenmodellen. Dat geldt ook voor deze TravelMate X349, die de zakelijke versie van de Swift 3 is. Een kenner kan dat direct zien aan de buitenkant, want de X349 heeft een donkergrijze kleur, terwijl de consumentenversie in zilver en goud geleverd wordt. Deze zakelijke laptop is voor gemiddeld 935 euro in onze Prijsvergelijker te vinden. 

Acer TravelMate X349-G2-M-53M2

De buitenkant is een van de bijzondere eigenschappen van deze TravelMate X349, deze is namelijk helemaal uit aluminium opgetrokken. Hij lijkt dan ook - zeker in de zilveren consumentenuitvoering - meer dan een beetje op een MacBook Air en dat is wat ons betreft allesbehalve een belediging. Wel is de X349 een slag groter. De MacBook Air heeft in zijn grootste uitvoering een schermdiagonaal van 13,3 inch, waar Acer heeft gekozen voor 14 inch. Dat is wat ons betreft ook geen verkeerde keuze. Een iets groter formaat biedt net iets meer comfort, vooral als je hem gebruikt als mobiel kantoor. Wel hadden we het liefst wat dunnere schermranden gezien, vooral onder en boven het paneel is de rand wat ons betreft een tikje te breed.

Zwaar is de TravelMate X349 niet, het apparaat weegt zo’n 1,5 kilo en dat maakt hem draagbaar genoeg. Zoals het bij een zakelijke laptop hoort is hij uitgerust met een mat scherm. Dat is fijn als je in een kantooromgeving aan het werk bent waar de verlichting in de meeste gevallen gebaseerd is op TL, wat bij een glanzend scherm vaak zorgt voor hinderlijke schitteringen. De lijnen van de behuizing hebben dus wel wat weg van de Air-modellen van Apple, ook de aflopende lijnen vinden we terug in de vormgeving. Hierdoor lijkt de TravelMate X wat slanker en dat vinden we ook zeker geen minpunt.

Acer TravelMate X349-G2-M-53M2 kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterren  
Op voorraad in magazijn toeleverancier

Door shop opgegeven levertijd:
Voor 16:00 besteld, morgen in huis.
878,89 € 878,89 €
Productprijs
878,89 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
878,89 €
Koop


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Acer TravelMate X349-G2-M-53M2

Laptop, Qwerty US, Intel Core i5 7200U, 8 GB, 14 inch, 1920x1080, Intel HD Graphics 620, 256 GB, Windows Pro

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

878,89 €

gem. 878,89 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*