Corsair K95 Platinum review: koning, keizer, admiraal

Het nieuwe mechanische topmodel van Corsair aan de tand gevoeld

Door


Conclusie

Corsair brengt met de K95 Platinum een indrukwekkend topmodel naar de toch al succesvolle K-reeks. Qua prijs staat hij vrijwel lijnrecht tegenover de nieuwe BlackWidow Chroma V2 van Razer, waarbij we moeten concluderen dat Corsair absoluut de betere kaarten heeft. Wat ons betreft is het ook een beter toetsenbord dan de ASUS ROG Claymore, die zelfs nog een paar tientjes duurder is, al kun je dat toetsenbord natuurlijk eenvoudiger meenemen als compact TKL-exemplaar. Dat gaat zeker niet op voor de K95 Platinum, die geen kleine jongen is en daardoor wellicht niet ideaal voor de frequente LAN-bezoeker.

In het logo van Corsair staat een vlaggenschip, en wat ons betreft sluit dit naadloos aan op de K95 Platinum. De bouwkwaliteit is ronduit uitstekend en met een luxe polssteun, dedicated macro- en mediatoetsen, Cherry switches met RGB-verlichting en USB-passthrough blijft er weinig te wensen over. Als we aan verbeterpunten denken komen we niet veel verder dan USB 3.0-passthrough en luxere keycaps, maar de concurrentie biedt beide vooralsnog evenmin. Wat ons betreft is dit dan ook het beste toetsenbord dat op dit moment op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Tel hier de uitstekende CUE-software bij op en we sturen de K95 Platinum naar huis met een Hardware.info Ultimate Award op zak.


Corsair K95 Platinum


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (US)

Toetsenbord, Qwerty US, Mechanisch toetsenbord

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

155,00 €

gem. 199,99 €
10 shops, 7x voorraad

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*