GeForce GTX 1050 & 1050 Ti low-profile round-up: HTPC-kaartjes

De beste videokaart voor bij je thuisbioscoop

Door


Inleiding

In Hardware.Info Magazine #2/2017 vind je een uitgebreide vergelijkingstest van niet minder dan 21 Nvidia GeForce GTX 1050's en 1050 Ti's. Vandaag lichten we alvast drie varianten uit, die allemaal een low-profile formaat hebben en zodoende zelfs in de kleinste kastjes passen. Gigabyte, KFA2 en MSI doen mee aan deze test.


De meeste behuizingen waar alleen low-profile videokaarten in passen, zijn platte klassieke desktops. Je moet daarbij denken aan de kastjes die worden gemaakt door bijvoorbeeld Silverstone en Shuttle voor gebruik als mediacenter, waarbij het uiterlijk van een audioversterker wordt nagebootst. In de hoogte is de inbouwruimte vaak beperkt en een low-profile videokaart is dan een uitkomst.

KFA2 GeForce GTX 1050 Ti OC LP 4GB
KFA2 leverde zijn betaalbare GTX 1050 Ti OC LP aan voor deze test.

De GeForce GTX 1050 en 1050 Ti zijn voor een dergelijk doeleinde tevens interessant omdat het mee van de goedkoopste GPU's zijn die volledige ondersteuning bieden voor H.265-decoding, HDMI 2.0 en andere zaken die je anno 2017 wilt hebben in een HTPC. Het is dan ook niet gek dat fabrikanten juist van deze GPU's veel low-profile versies uitbrengen. We vonden Gigabyte, KFA2 en MSI bereid om hun modellen op te sturen.

Op de volgende pagina bekijken we de low-profile GTX 1050 (Ti)'s van dichterbij. Van Gigabyte ontvingen we een GTX 1050 OC, die met gemiddeld 146 euro de goedkoopste deelnemer is. Voor 15 euro meer biedt KFA2 al een 1050 Ti aan, terwijl de MSI GTX 1050 Ti LP met gemiddeld 175 euro de prijzigste kandidaat is.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*