Scythe Mugen 5 PCGH Edition review: onze nieuwe favoriet

Nieuwe processorkoeler op een nieuwe testmethode

Door


Conclusie

De Scythe Mugen 5 PCGH Edition weet de hoge verwachtingen waar te maken. Het tweetal fans met een relatief lage draaisnelheid zorgt voor een fluisterstille werking, waardoor de processorkoeler zelfs bij zware belasting nauwelijks hoorbaar wordt. We zien koelprestaties voorbijkomen die we normaliter alleen zien in veel duurdere segmenten, terwijl ook op de afwerking en de eenvoud van montage weinig valt af te dingen.

In zijn prijssegment van om en nabij de 50 euro is de Mugen 5 PCGH absoluut onze nieuwe favoriet. We zouden kunnen vallen over het gebrek aan semi-passieve functionaliteit, maar in idle draaien de ventilators al op een dusdanig lage snelheid dat ze in de praktijk toch al onhoorbaar zijn. Alleen voor overklokkers en andere gebruikers die absolute koelprestaties prefereren boven stilte is deze koeler minder geschikt.

Een bijkomend voordeel is dat de Mugen 5 PCGH Edition standaard wordt geleverd met mountingmateriaal voor socket AM4, waardoor je zeker weet dat je direct aan de slag kunt als je voor AMD Ryzen gaat. De nieuwste telg in de Mugen-reeks zet het succesverhaal glansrijk voort en is zeker een aanrader.


Scythe Mugen 5 PCGH Edition


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Scythe Mugen 5 PCGH Edition

Socket 1150/1151/1155/1156, Socket 2011/2066, Socket AM4, 1034 gram, 120 mm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

49,99 €

gem. 54,90 €
11 shops, 6x voorraad

Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*