Nvidia GeForce GTX 1080 Ti round-up: wie heeft de beste?

ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI vergeleken

Door


Geluidsproductie en temperatuur

Alle custom GTX 1080 Ti's hebben een zogenaamde 0dB-modus, waardoor ze in idle geheel geen geluid produceren. Alleen de fan van de Nvidia Founders Edition valt dan niet stil. Zolang je niet aan het gamen bent of de kaarten op een andere manier belast, merk je van de andere modellen in ieder geval niets.

Onder belasting is de kaart van Gigabyte duidelijk het stilst. Dat is een flinke ommezwaai voor het merk, want bij de GTX 1080 was het model van dat merk nog één van de luidruchtigste. Op de volgende pagina zoeken we uit hoe het dat voor elkaar heeft gekregen. Ook de kaarten van MSI en ASUS zijn nog redelijk stil. De Inno3D begint duidelijk hoorbaar te worden en de EVGA laat ook flink van zich horen. Doordat slechts één van de fans op basis van de GPU-temperatuur wordt aangestuurd, moet die vaak hard werken en dat merk je.

Alle kaarten blijven duidelijk koeler dan de Nvidia Founders Edition. De Inno3D wordt het warmst, maar blijft nog altijd ruim binnen de veilige marges.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*