Nvidia GeForce GTX 1080 Ti round-up: wie heeft de beste?

ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI vergeleken

Door


Efficiëntie koeling

Als je zelf het fanprofiel wilt instellen is het belangrijk hoe efficiënt de koeler is. Je wilt immers zoveel mogelijk koeling met zo weinig mogelijk geluidsproductie. Om dit te testen meten we bij welk fanprofiel de kaart zo dicht mogelijk bij de 40 dB(A) zit. Vervolgens draaien we 3DMark Fire Strike Extreme 10 minuten lang en kijken we hoe hoog de maximale temperatuur van de kaart wordt. Hiervoor testen we met de temperatuurlimiet uit, want dat zou de resultaten kunnen beïnvloeden.

Dit is slechts een indicatie, bedoeld om het vergelijken van videokaarten makkelijker te maken. We testen bijvoorbeeld op een testbench, niet in een kast, waardoor het kan zijn dat de kaart minder warm wordt dan in een behuizing. Je kunt dus op basis van deze testresultaten niet verwachten dat de kaarten bij deze geluidsproductie zo koel zullen blijven. 

MSI heeft nog altijd de efficiëntste koeling in huis, zo blijkt uit de efficiëntietest. Bij een geluidsproductie van 40 dB(A) blijft hij 68 graden. Gigabyte volgt op de voet, ASUS en EVGA zitten daar weer een paar graden achter. Ondanks dat MSI de meest capabele koeler heeft, was Gigabyte op de vorige pagina de stilste: het fanprofiel van laatstgenoemde is dus net wat slimmer. Door de kaart iets warmer te laten worden, hoeft hij minder lawaai te maken. Inno3D is hekkensluiter met zijn op het oog toch forse koeler.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*