Nvidia GeForce GTX 1080 Ti round-up: wie heeft de beste?

ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI vergeleken

Door


ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC

ASUS leverde de eerste custom 1080 Ti aan in ons testlab. De Strix OC is een stijlbreuk met het verleden: voor het eerst in jaren was de kaart weer breder dan twee uitbreidingssloten en ook van het DirectCU-principe werd afscheid genomen. Door de extra ruimte is het koelblok 40 procent groter dan dat van de GTX 1080 Strix, terwijl de heatpipes nu niet langer direct contact maken met de GPU, maar uitmonden in een koperen baseplate.

ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB

We hebben over die kwestie gehad contact gehad met de ontwerpers van de videokaart. Volgens ASUS zorgen de DirectCU-heatpipes in labtests nog altijd voor een betere warmteoverdacht, omdat de thermische geleiding van de heatpipes vele malen hoger is dan die van een koperen baseplate. Dit is zelfs zo als niet alle heatpipes direct contact maken met de GPU. Echter, in de productie varieert de montage van de koeler en bijvoorbeeld de hoeveelheid koelpasta enigszins, afwijkingen waar DirectCU gevoeliger voor was dan een baseplate. Mede daarom is er, aldus ASUS, gekozen om afscheid te nemen van de DirectCU. De nieuwe koeler heet nu dan ook MaxContact.

ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB

Naast de koeler heeft ASUS natuurlijk ook de printplaat onder handen genomen. De Strix OC heeft een 10+2-fasen stroomvoorziening en is gemaakt met zijn automatische productielijn, al merk je daar door de aanwezige backplate weinig van. De stroomtoevoer verloopt via twee 8-pins stroomconnectors, terwijl er achterop vijf monitoraansluitingen te vinden zijn: twee keer DisplayPort, twee keer HDMI en eenmaal DVI. De tweede HDMI-poort is handig om naast een VR-headset ook je HDMI-monitor of televisie aangesloten te kunnen houden. Als extra features biedt ASUS FanConnect II voor het aansluiten van casefans en synchroniseerbare RGB-verlichting. Tot 26 juni krijg je ook nog een licentie op de game Dawn of War 3 bij aanschaf van deze kaart.

Onze eerdere review van de ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC lees je hier terug.

  • ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB
  • ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB
  • ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB
  • ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*