Nvidia GeForce GTX 1080 Ti round-up: wie heeft de beste?

ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI vergeleken

Door


Conclusie

De kwaliteit van de custom GeForce GTX 1080 Ti's is zonder uitzondering hoog. Elke fabrikant kiest een wat andere insteek, maar een slechte indruk heeft geen van alle kaarten achtergelaten. Toch hebben we zo onze voorkeuren. De Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Aorus Xtreme is niet de goedkoopste kaart in de test, maar wel de snelste én de stilste. Alleen in de duurtest halen sommige kaarten nog iets hogere kloksnelheden. Als je ook die laatste paar procent eruit wil halen, dan heeft Gigabyte - net als ASUS en MSI overigens - een 'OC-modus' beschikbaar via de bijgeleverde software, waarin de kloksnelheden nog iets omhoog gaan. Ten slotte biedt Gigabyte (na registratie) ook de langste garantieperiode.

Wil je minder uitgeven, dan heeft MSI het beste alternatief. De GTX 1080 Ti Gaming X is duidelijk goedkoper dan de kaart van Gigabyte en zeker niet luidruchtig of langzaam, maar op elk aspect net een tikje minder. De koelefficiëntie is uitstekend en met aanpassing van het fanprofiel kun je hem makkelijk net zo stil of zelfs nog stiller krijgen dan de Gigabyte Aorus.

Ook aan de ASUS Strix OC doe je zeker geen slechte koop. Hij is wat sneller dan de MSI, maar produceert ook iets meer geluid. Het is maar net wat je belangrijker vindt. De FanConnect optie helpt potentieel sowieso om de geluidsproductie binnen de perken te houden, aangezien de casefans dan kunnen meehelpen om zo de temperatuur niet te ver te laten oplopen. ASUS is met Aura Sync duidelijk het verst als het om de RGB-trend gaat, dus als je dat belangrijk vindt kan dat ook een overweging zijn. Ten slotte levert het merk in elk geval 26 juni een game licentie mee, dus als je Dawn of War 3 toch al overwoog te kopen, is deze 1080 Ti helemaal een interessante optie.

Ten slotte de EVGA SC2 en de Inno3D iChill X3 Ultra. EVGA heeft er met alle sensoren en de bijbehorende software een huzarenstukje van gemaakt voor wie zijn hardware graag onder controle heeft, maar als enige dual-slot kaart moet hij redelijk hard werken om de gegenereerde warmte kwijt te raken, met als gevolg een duidelijk hogere geluidsproductie. Tenzij je echt om die ruimte verlegen zit, zouden wij hem daarom niet meteen aanraden. Inno3D moet het echt van de prijs hebben, maar is op het moment van schrijven net-aan een tientje goedkoper dan de MSI. Dat is wat ons betreft toch te veel gevraagd voor een referentie PCB met een koeler die niet echt overtuigt.

Gigabyte zet met de GTX 1080 Ti Aorus een enorme stap vooruit zet en levert daarmee wat ons betreft de beste kaart af, maar voor wie net wat andere voorkeuren heeft zijn de MSI GTX 1080 Ti Gaming X en ASUS GTX 1080 Ti Strix OC ook uitstekende keuzes. De onderlinge verschillen zijn voldoende klein, dat we alle drie met een Excellent Choice-award belonen.


Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Aorus Xtreme
MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X
ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*