Nvidia GeForce GTX 1080 Ti round-up: wie heeft de beste?

ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno3D en MSI vergeleken

Door


EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2

De kaart van EVGA kwam vlak voor de publicatie van deze round-up binnen en is de enige kaart waarvan we niet eerder een losse review hebben gepubliceerd. De GTX 1080 Ti SC2 is gebaseerd op de iCX-technologie, waaraan we in onze review van de GTX 1080 SC2 uitgebreid aandacht besteedden. In totaal zitten er negen temperatuursensoren en microcontrollers op de printplaat, die naast de GPU-temperatuur ook de temperaturen van de stroomvoorziening en de geheugenchips in de gaten houden. Dit uiteraard als reactie op de problemen met de VRM-koeling bij de GTX 1070 en 1080 met ACX 3.0-koeler.

EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB

Als enige testdeelnemer is de SC2 gewoon dual-slot, wat hem geschikt maakt voor SLI op kleinere moederborden. Het aantal ventilatoren is eveneens twee, maar daarmee is iets bijzonders aan de hand. De linkerfan is namelijk afhankelijk van de GPU-temperatuur, terwijl de rechterfan wordt aangestuurd aan de hand van de overige sensoren bij de VRM's en het geheugen. Als niet alle onderdelen dus even warm zijn, zal slechts één van de twee ventilators draaien. In idle gaan beide fans stilstaan, zoals we bij alle kaarten in deze round-up zien.

EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB

De leds op de bovenkant kun je instellen om te reageren op de temperatuur van de diverse componenten. Zo staat blauw standaard voor de GPU-temperatuur en rood voor het geheugen, maar via de software kun je dat naar eigen wens aanpassen of de RGB-leds iets geheel anders laten doen. Synchroniseren met andere hardware kan nog niet, maar volgens EVGA komt dat er wel aan.

  • EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB
  • EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB
  • EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB
  • EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB
  • EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB
  • EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 11GB


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*