Toshiba N300 NAS HDD 4 TB review

Betaalbaar én hoorbaar snel

Door


Conclusie

Waar veel fabrikanten bij hun NAS-schijven focussen op de geluidsproductie en het energieverbruik, gaat Toshiba juist all-in met prestaties. Zowel in de synthetische benchmarks als in PCMark is de Toshiba N300 één van de snelste 4TB-schijven die we tot nu toe hebben getest. De doorvoersnelheden liggen rond de beloofde 200 MB/s.

Die prestaties gaan echter wel ten koste van de andere factoren. Het stroomverbruik is hoog, zeker onder belasting, en stil is de harddisk eveneens niet. De geluidsproductie kun je nog goedpraten als je je NAS op een plek hebt staan waar je hem toch niet hoort, maar het hoge energieverbruik is niet bepaald handig voor een apparaat dat 24/7 aanstaat. Het nut van de hoge prestaties valt te betwisten, aangezien vrijwel alle NAS'sen voor consumenten door de gigabit-ethernetverbinding beperkt worden tot zo'n 110 MB/s.

Wil je om wat voor reden dan ook die hoge prestaties en maken de andere zaken je niet uit, dan biedt Toshiba veel snelheid voor weinig geld. Een Great Value-award valt dan ook ten deel aan de N300 4TB. De doorsnee NAS-gebruiker zal waarschijnlijk wat meer willen uitgeven aan een stillere en zuinigere optie.


Toshiba N300 4TB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Toshiba N300 4TB

Harddisk, 4000 GB, 7200 rpm, Serial ATA 600, 200 MB/s, 3.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

124,90 €

gem. 143,79 €
7 shops, 5x voorraad

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*