12 behuizingen review: glazen huis voor je pc

Glazen panelen worden in rap tempo goedkoper

Door


Conclusie

Een glazen paneel ziet er een stuk fraaier uit dan een perspex venster, daar zullen de meesten het wel over eens zijn. Het is een fraaie manier om met je configuratie te pronken, zeker in combinatie met led-verlichting. Aangezien het doorgaans om relatief donker rookglas gaat, is dat sowieso een goed idee.

Getuige onze test valt er inmiddels heel wat te kiezen, en dat zal nog wel gaan toenemen. Een meerprijs voor het luxer ogende materiaal lijkt vooralsnog niet aan de orde, of in elk geval niet nodig. Wie die toch hanteert, prijst zich uit de markt. Als we kijken naar mogelijkheden en testresultaten onderscheiden diverse modellen zich positief. Met de Sharkoon DG7000-G zit je qua prijs-prestatieverhouding hoe dan ook gebeiteld, alleen het uiterlijk van de voorzijde kan je er wellicht van weerhouden deze in huis te halen. Zoals we in de inleiding al schreven, daar laten we ons niet over uit – we belonen hem met een Great Value award.

Die is er ook voor de Bitfenix Aurora: iets duurder, maar wel met glas aan beide zijden en uitgebreide mogelijkheden voor led-verlichting. Ook de NZXT Source S340 gaat met een Great Value award naar huis: luidruchtiger dan de Bitfenix en minder goed koelend dan de Sharkoon, maar nog altijd met prima prestaties en een hoop extra’s voor vr. De beste behuizingen in deze test met glazen panelen zijn de Corsair Crystal Series 570X en de Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass. Beide bieden extreem goede prestaties, veel inbouwmogelijkheden en zeer fraaie afwerking. Bij Corsair zijn de drie rgb fans inclusief controller vermeldenswaard, bij Phanteks de ingebouwde verlichting en ruimte voor E-ATX, alsmede de oerdegelijke en zeer doordachte constructie. We belonen allebei met een Excellent Choice award.


Corsair Crystal Series 570X
Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass


Bitfenix Aurora
NZXT Source S340 Elite
Sharkoon DG7000-G


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*