AMD Radeon RX 570 & RX 580 round-up: Polaris update

10 modellen van ASUS, Gigabyte, MSI en Sapphire getest

Door


Inleiding

Na onze vergelijkingstest van GTX 1080 Ti's nemen we vandaag een duik in het middensegment. We hebben tien AMD Radeon RX 570's en RX 580's op de testbank liggen van ASUS, Gigabyte, MSI en Sapphire. Hoewel we niet enorm onder de indruk waren van deze refresh van AMD's Polaris GPU's, maken ze AMD wel een nog aantrekkelijkere keuze in het nog betaalbare segment. Bovendien is het natuurlijk interessant om te weten wat de diverse videokaartfabrikanten hebben weten te construeren op de vernieuwde basis. Bij welk merk je de beste RX 570 en RX 580 krijgt, lees je in deze round-up.


De AMD Radeon RX 570 en RX 580 zijn gebaseerd op dezelfde GPU's als de RX 470 en RX 480, maar dankzij procesoptimalisaties kunnen ze hoger worden geklokt. Bij de RX 580 wordt het verschil gemaakt door een hogere GPU-kloksnelheid, terwijl de RX 570 ook van snellere geheugenchips is voorzien dan zijn voorganger. Uiteindelijk krijg je er zo'n 8 procent aan prestaties bij - niet enorm indrukwekkend, maar wel mooi meegenomen. Gemiddeld genomen was het bovendien genoeg voor de RX 580 om de GTX 1060 6GB in te halen.


De AMD Radeon RX 570 ontvingen we van drie fabrikanten.

Van vier verschillende fabrikanten ontvingen we in totaal niet minder dan 7 RX 580's en 3 RX 570's. We hebben ze gebenchmarkt volgens onze vernieuwde testmethode met verse games en uiteraard inclusief uitgebreide tests van de koeling, de ontwikkeling van de kloksnelheid en het overklokpotentieel. Op de volgende pagina's bespreken we alle videokaarten per merk.


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*