Eminent EM7680 review: puike player

Betaalbare Kodi-box kan overweg met alle relevante standaarden, van H.265 en 4K tot HDR

Door


Conclusie

Alle gangbare videoformaten afspelen? Check! Ultra HD? Check! HDR? Check! Alle gangbare audioformaten tot aan Dolby Atmos? Check! Ook geschikt voor het bekijken van TV-beelden? Check! 

Bij alle tests die wij loslieten op Kodi-mediaspelers kunnen we een vinkje zetten, op één volstrekt onbelangrijke audio-feature na. Dat maakt de Eminent EM7680 de eerste mediaspeler na de Nvidia Shield TV die we compromisloos mogen noemen en als je bedenkt dat je voor een Nvidia Shield TV € 229 mag neertellen is de adviesprijs van € 109 voor de Eminent EM7680 toch heel vriendelijk te noemen. Toegegeven, je mist dan de gaming-eigenschappen van de Shield TV en de overige Android TV mogelijkheden, maar als je het apparaat puur koopt als mediaspeler is deze 100 euro eenvoudig uitgespaard.

Vermoedelijk is juist het feit dat deze speler op LibreElec in plaats van Android is gebaseerd de reden waarom zelfs zaken als het automatisch aanpassen van de verversingsfrequentie goed werken, iets wat we eerder op een vergelijkbare SoC gebaseerde Android mediaspeler niet werkend kregen. Dat automatisch aanpassen van de verversingsfrequentie is wat ons betreft een extreem belangrijke functie die op een goede mediaspeler niet mag ontbreken.

Wie op zoek gaat op Chinese sites als AliExpress vindt zonder enige twijfel (veel) goedkopere mediaspelers gebaseerd op dezelfde AMLogic S905X SoC en LibreElec. Je zit dan echter altijd met de kans op extra invoerrechten en het is altijd maar afwachten wat je precies in huis krijgt. Van de Eminent EM7680 weet je in ieder geval zeker dat deze ondersteuning krijgt vanuit een Nederlands bedrijf - Eminent komt immers uit ons eigen kikkerlandje - en dat je als hij onverhoopt kapot gaat gewoon in Nederland garantie kunt claimen, wat natuurlijk ook wat waard is. Dus ja: het kan goedkoper, maar wij vinden de EM7680 zeker niet te duur.

Onder de streep is de EM7680 de eerste compromisloze mediaspeler van rond de 100 euro die ons testlab heeft bereikt, en daarmee heeft Eminent een Hardware.Info Excellent Choice award meer dan verdiend.

 
Eminent EM7680


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Eminent EM7680

8 GB, HDMI, LAN, 802.11n

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

74,47 €

gem. 89,99 €
10 shops, 7x voorraad

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*