Eminent EM7680 review: puike player

Betaalbare Kodi-box kan overweg met alle relevante standaarden, van H.265 en 4K tot HDR

Door


Inleiding

Met de EM7680 belooft Eminent een Kodi-gebaseerde mediaspeler te hebben uitgebracht die alle denkbare moderne technieken ondersteunt. Op de doos vinden we kreten als H.265, 4K, HDR en Dolby Atmos. Hebben we met dit product inderdaad de ultieme Kodi-box in handen? Wij zochten het uit!


Eminent EM7680

Wie op zoek was naar een op de populaire Kodi software gebaseerde mediaspeler, liep tot nu toe altijd tegen een groot dilemma aan. Boxen van rond de 100 euro waren - in ieder geval de exemplaren die we in het Hardware.Info Testlab onder ogen kregen - nooit perfect. Altijd ontbrak er wel een belangrijke functie, zoals bijvoorbeeld ondersteuning voor de Ultra HD resolutie of de mogelijkheid om automatisch van verversingsfrequentie te schakelen. Een ultieme, compromisloze Kodi-box bestaat wel degelijk, in de vorm van de Nvidia Shield TV, maar daar betaal je dan weer direct 229 euro voor. Toegegeven, de Shield TV is een veelzijdiger product, dat je bijvoorbeeld ook als game-console kunt gebruiken, maar als het je puur te doen is om de functionaliteit als mediaspeler is het natuurlijk knap geld.

De in april aangekondigde Eminent EM7680 biedt, als we de specificaties mogen geloven, alle eigenschappen die je anno 2017 van een Kodi-box mag verwachten, tot ondersteuning voor HDR-video aan toe. De box staat voor gemiddeld 109 euro in de Hardware.Info Prijsvergelijker, maar is al te koop vanaf 97 euro, ruim minder dan de helft van het aanschafbedrag van de Shield TV dus. Wat blijkt? Eminent maakt de beloftes meer dan waar!


De Eminent EM7680 is gebaseerd op LibreElec en daarmee op de bekende Kodi software.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Eminent EM7680

8 GB, HDMI, LAN, 802.11n

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

74,47 €

gem. 89,99 €
10 shops, 7x voorraad

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*