Logitech MX Master 2S en MX Anywhere 2S review: Darkfield 3.0

Come over to the Darkfield

Door


Conclusie

Met de MX Master 2S en MX Anywhere 2S brengt het Logitech al weer de derde generatie Darkfield muizen op de markt. Dankzij de Darkfield-technologie kunnen deze muizen op praktisch elke ondergrond gebruikt worden en dat kan een groot voordeel zijn, zeker wanneer de muis gebruikt wordt bij een notebook die steeds op andere plekken wordt neergezet. Een belangrijke verbetering is dat de sensorresolutie flink omhoog is geschroefd. Zeker voor wie bij voorkeur werkt met kleine muisbewegingen, maar wel een hidpi-beeldscherm heeft, zal dat een welkome verbetering zijn. Ook de toegenomen accuduur is prettig, al blijft een feit dat je met enige regelmaat zal moeten opladen. 

Logitech MX Anywhere 2S Blue
Logitech MX Anywhere 2S

Qua uiterlijk is er weinig verandert, maar gezien het al tot in de puntjes uitgekiende ontwerp van beide muizen kunnen we daar niet om treuren - en het is aardig dat je nu kunt kiezen uit een paar verschillende kleuren. Beide muizen liggen nog altijd prima in de hand en de knoppen zijn zo gepositioneerd dat ze voor de meeste handen goed bereikbaar zijn. Daarbij voelen de muizen en de knoppen degelijk aan en geven ze voldoende feedback wanneer ze worden ingedrukt. 

 

Logitech MX Master 2S Blue
Logitech MX Master 2S  

Kritische noten zijn er ook, zo heeft de MX Master 2S last van een klein beetje input lag en is het net als bij de voorgangers van beide modellen nog steeds nodig om de muis op te tillen en om te draaien, alvorens je van systeem kan switchen. Dit zijn echter kleine kritiekpunten die niet opwegen tegen de eerder genoemde pluspunten die deze muizen ten toon spreiden.

De echte vernieuwing ten opzichte van de voorgangers zit niet zozeer in de hardware, alswel in de software en dan vooral in de Flow-functie, waarmee je niet alleen drie apparaten tegelijkertijd kan aansturen maar ook direct onderling bestanden kunt uitwisselen. Wat ons betreft een praktische en zeer welkome toevoeging die beide muizen extra aantrekkelijk maakt om aan te schaffen. Of dat ook zo is als je al beschikt over de directe voorgangers, zal mede afhangen van je huidige gebruiksmodel - werk je daadwerkelijk veel met meerdere systemen, dan is het wat ons betreft de investering waard, zeker gezien de verbeterde sensor en accuduur.

De beide muizen zijn net als hun voorgangers weer flink aan de prijs. Met respectievelijke adviesprijzen van 109 en 90 euro vallen de MX Master 2S en de MX Anywhere 2S in de hoogste prijsklasse. Voor dit geld koop je ook uitstekende gamingmuizen, die een nog veel hogere mate van precisie bieden en ook per programma andere knopfuncties kunnen toekennen. Echter, deze zullen de Darkfield-sensor voordelen ontberen en op minder oppervlakken soepel werken, terwijl bij de spaarzame draadloze gamingmuizen die er al zijn, de accuduur fors korter zal zijn. Voor wie voornamelijk kantoorwerk doet, zijn de MX-modellen zonder meer de betere keuze en nu de Darkfield-sensors ook met hogere resoluties overweg kunnen, is een compromis eigenlijk niet meer nodig. Goedkoop zijn de beide modellen zeker niet, maar dat is doorgaans het geval wanneer je geen compromissen wilt sluiten. De MX Master 2S is wat ons betreft nog altijd de beste draadloze desktop muis, en de MX Anywhere 2S is de beste mobiele muis die je kunt vinden. Voor beide is een Ultimate Product award dan ook op zijn plaats.


Logitech MX Master 2S
Logitech MX Anywhere 2S


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*