Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB review: monsterstick

Een USB-stick met de capaciteit van een harddisk

Door


Inleiding

Op CES kwamen we hem voor het eerst tegen, en inmiddels is hij aanbeland in ons testlab: de Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB. Een USB-stick met een opslagcapaciteit van twee terabyte: laat dat even op je inwerken. Pas in 2009 lukte het voor het eerst om die capaciteit op een 3,5"-harddisk te krijgen, vandaag past het in onze handpalm. Is dat leuk 'omdat het kan', of is het echt een aanrader?


Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TBKingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

De DataTraveler Ultimate GT-serie is de geestelijk opvolger van de HyperX Predator 3.0, die in 2013 op de markt kwam. GT staat voor Generation Terabyte: de stick is er in capaciteiten van 1 en 2 TB, niet in kleinere varianten. Net als toen hebben we te maken met een dikke, zware flashdrive. De Ultimate GT heeft een stevige behuizing, gemaakt van een zinklegering, en weegt daardoor bijna 140 gram. Met een dikte van ruim twee centimeter is het ook zeker geen kleintje.

Je krijgt de flashdrive geleverd in een blik met een tasje en een verlengkabeltje, voor als je de stick niet direct in een pc kunt pluggen. Bij menig systeem zal hij immers andere poorten in de weg zitten. Je kunt in ieder geval geen dopje kwijtraken, want Kingston gebruikt een schuifmechanisme om de connector te beschermen als je de stick niet gebruikt.

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

Op een activity-led na is er verder weinig bijzonders te ontdekken aan de stick. Het is 2017, maar nieuwe technologieën als USB Type-C en USB 3.1 hebben dit product nog niet weten te bereiken. Dat laatste is waarschijnlijk ook niet nodig, want Kingston geeft maximale lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 300 en 200 MB/s op. Dat valt ruim binnen de USB 3.0-specificatie.

De 2TB-uitvoering van de Kingston DataTraveler Ultimate GT, zoals we die vandaag bekijken, kost gemiddeld ruim 1550 euro. Dat is écht geld. De 1TB-variant is met 900 euro ook niet bepaald een koopje.

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterren
Niet op voorraad
1.278,27 € 1.284,22 €
Productprijs
1.278,27 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
5,95 €
Totaalprijs
1.284,22 €
Bekijk


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

USB 3.0 (3.1 Gen 1), 2000 GB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.278,27 €

gem. 1.278,27 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze usb-stick artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*