Vier short throw projectoren review

Projecteren op korte afstand

Door


Conclusie

Ben je op zoek naar een projector die je dichtbij het scherm of de muur kunt plaatsen, dan is het aanbod in het ‘betaalbare’ segment helaas nog niet heel uitgebreid. Van de drie geteste ultra short throw modellen zijn er twee voornamelijk gericht op zakelijk gebruik.

Acer’s U5520B kan alleen opgehangen worden, terwijl de Optoma GT5000 ook staand te gebruiken is. Beiden produceren veel licht, maar blinken niet uit qua kleurweergave. Voor consumentengebruik zouden wij van deze twee de Optoma GT5000 aanraden vanwege zijn grotere flexibiliteit.

LG’s PF1000U is wél echt op consumenten gericht. Deze compacte projector maakt gebruik van LED-verlichting en blinkt daarom niet uit qua helderheid; ook het contrast valt helaas wat tegen. Omdat ook de kleurweergave zeker niet perfect is, bestempelen we ook dit model niet zonder meer als aanrader.

De enige projector waar we écht enthousiast van worden is de BenQ W1210ST. Deze projector scoort eigenlijk op alle punten goed, maar: het is geen ultra short throw model. De W1210ST heeft wat meer afstand tot het scherm nodig dan de andere drie, zij het nog altijd veel minder dan een reguliere projector. Vind je het geen probleem om de projector voor je op de salontafel te zetten in plaats van direct tegen de muur? Dan is de BenQ W1210ST met afstand de beste keuze voor jou.

Echter, ook dit model is beduidend duurder dan een vergelijkbare long throw projector. Voor pakweg 250 euro minder heeft BenQ een model voor je met vergelijkbare beeldkwaliteit dat je wat verder weg moet plaatsen. Denk dus sowieso goed na hoe je de projector wilt gebruiken, voordat je overgaat tot de aanschaf van een (ultra) short throw model. 


Vergelijken

In deze review besproken vier producten

Lees ook deze projector artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*