Vier short throw projectoren review

Projecteren op korte afstand

Door


De test

Voor deze test zijn we op zoek gegaan naar short throw en – bij voorkeur – ultra short throw modellen met een gunstig prijskaartje. Het aanbod is beperkt en de prijzen liggen bovendien hoger dan die van normale projectoren. Zodoende lopen de gemiddelde winkelprijzen van de door ons geteste modellen uiteen van ongeveer 1050 tot bijna 1400 euro. Dat zijn aanzienlijk hogere bedragen dan vergelijkbare long throw projectoren kosten.

Aan ons verzoek om een ultra short throw projector aan te leveren gaven drie fabrikanten gehoor, namelijk Acer, LG en Optoma. Epson heeft alleen short throw projectoren voor de zakelijke en educatieve markt die ze niet aan consumenten leveren en BenQ heeft op het moment van schrijven geen ultra short throw model in haar inventaris. BenQ stuurde ons wel een ‘normaal’ short throw model, dat qua projectieafstand het midden houdt tussen een ultra short throw en een reguliere projector.

We hebben alle projectoren getest op helderheid, contrast, grijsverloop, gamma en kleurweergave. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Spectracal Calman 5 kalibratiesoftware in combinatie met een X-Rite i1Pro 2 spectrofotometer. Daarnaast hebben we de beeldverwerking beoordeeld op basis van de HD HQV 2.0 benchmark en hebben we het energieverbruik, de geluidsproductie en de input lag van elke projector gemeten.


Vergelijken

In deze review besproken vier producten

Lees ook deze projector artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*