Vier short throw projectoren review

Projecteren op korte afstand

Door


BenQ W1210ST

De W1210ST van BenQ is de enige normale short throw projector uit de test. Dit is dus een model zonder spiegel dat gewoon enige afstand tot het scherm nodig heeft. Ter illustratie: waar de achterkant van de andere drie projectoren ongeveer 40 centimeter van het scherm af moet staan om een beeld met een diagonaal van 60 inch (153 cm) te projecteren, heeft deze projector daar minimaal 120 centimeter voor nodig, een factor drie meer dus. Dat betekent dat de BenQ W1210ST geen model is dat je op een dressoir direct tegen de wand zet, maar wel een projector die je voor je op de koffietafel kwijt kunt.

BenQ W1210ST

Behoudens zijn kortere projectieafstand is de W1210S eigenlijk een gewone projector. De lens heeft 1,2x zoom en het apparaat kan staand of hangend gebruikt worden. Van lensvervorming is bij dit model feitelijk geen sprake, en ook de scherpte is uniform en zeer goed.

BenQ richt zich met de W1210ST specifiek op gamers en daarmee dus op thuisgebruik. De beeldkwaliteit van de 1050 euro kostende projector is érg goed. De helderheid is prima en het contrast is met een gemeten waarde van 2808:1 het hoogst van alle geteste modellen. De grijsweergave is dik in orde en ook de kleurweergave is de beste van alle geteste modellen. De beeldverwerking is goed, al moet de W1210St op dit punt zijn meerdere erkennen in het model van LG. De W1210ST is wel lekker stil en in de game modus is de input lag slechts 16 ms, een uitstekende score die het apparaat inderdaad prima geschikt maakt voor gamers.

BenQ W1210ST


Vergelijken

In deze review besproken vier producten

Lees ook deze projector artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*