Gigabyte B250N Phoenix WiFi review: veel ITX voor je geld

Nog steeds voordelig, en ook nog verfijnder

Door


Conclusie

Gigabyte zet met de B250N Phoenix WiFi een waardige opvolger neer voor de populaire B150-versie. Het is - op de rgb-verlichting na - goed zoeken naar verschillen. Toch zijn die er: de USB 3.1-poorten zijn sneller, DVI is ingeruild voor DisplayPort en alle fanconnectors ondersteunen nu netjes PWM. Daarnaast heeft de WiFi-chip een kleine upgrade gekregen met ondersteuning voor MU-MIMO.

Dat zijn kersen op de taart voor wat al een heel goed verhaal was: Gigabyte geeft je serieus veel waar voor je geld. We kennen geen alternatieven met dezelfde prijs die ook voorzien in USB 3.1, een M.2-slot en onboard WiFi. De aanschaf van een Gigabyte B250N Phoenix WiFi is dus 120 euro goed besteed.

Hoef je voor een Kaby Lake Mini-ITX-moederbord dan niet meer verder te zoeken? Niet altijd, want door de beperkte stroomvoorziening is hij niet geschikt voor overklokken of langdurige zware belasting - al kan dat eerste door de chipset sowieso niet - en ook de audiopurist kan wellicht beter wat meer investeren. Voor de doorsnee gebruiker is én blijft het echter een heel voordelige koop.


Gigabyte B250N Phoenix WiFi


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte B250N Phoenix WiFi

Mini ITX, Socket 1151, Intel B250, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

130,68 €

gem. 149,99 €
3 shops, geen voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*