Gigabyte B250N Phoenix WiFi review: veel ITX voor je geld

Nog steeds voordelig, en ook nog verfijnder

Door


Benchmarks (USB 3.1)

Omdat USB 3.1 nog geen onderdeel is van de chipset, moeten de moederbordfabrikanten gebruikmaken van extra controllerchips om de nieuwe interface te kunnen implementeren. Om de snelheid hiervan te testen gebruiken we een Sandisk Extreme 900 960GB, de snelste externe SSD die op dit moment beschikbaar is. In tegenstelling tot vroeger voeren we de tests ook niet meer uit met C-states op C8, maar hanteren we steeds de standaardinstellingen van de moederborden.

Waar de oorspronkelijke B150N Phoenix WiFi hier teleurstelde en voor zowel lezen als schrijven niet verder kwam dan 600 MB/s, zet de nieuwe B250-variant uitstekende scores van ruim 900 MB/s neer.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte B250N Phoenix WiFi

Mini ITX, Socket 1151, Intel B250, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

114,00 €

gem. 127,05 €
4 shops, 3x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*