Gigabyte B250N Phoenix WiFi review: veel ITX voor je geld

Nog steeds voordelig, en ook nog verfijnder

Door


Inleiding

Bij de vorige generatie Intel-moederborden werden we positief verrast door de Gigabyte B150N Phoenix WiFi. We hebben er even op moeten wachten, maar Gigabyte heeft nu ook een opvolger uitgebracht met een B250-chipset. Was het origineel beter, of doet de B250N Phoenix WiFi het concept waardig herleven voor de nieuwe generatie?


Gigabyte B250N Phoenix WiFi

De B250N Phoenix WiFi bouwt voort op het succes van zijn voorloper. Wederom worden veel features, zoals USB 3.1, 802.11ac-WiFi en een Intel-netwerkcontroller, gecombineerd op een Mini-ITX-moederbordje met een vriendelijke prijs. De meest opvallende vernieuwing is - hoe kan het ook anders - de toevoeging van rgb-verlichting. Daarvoor is een ledstrip aan de randen aangebracht, die het laat lijken alsof de verlichting van achter het moederbord vandaan komt.

Je kunt de verlichting niet alleen instellen via de software op je pc, maar ook op afstand via een smartphone-app. Standaard bevat de software zeven verschillende lichteffecten en er is een 'geavanceerde modus' voor wie zelf los wil gaan. Via de goed verstopte header op de printplaat kun je bovendien nog een extra ledstrip aansluiten voor in je behuizing.

Met een gemiddelde prijs van 120 euro is de B250N Phoenix WiFi nauwelijks duurder dan zijn voorloper. Op de volgende pagina komen we verschillen in de details tegen.

Gigabyte B250N Phoenix WiFi kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 
Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
PayPal
0,00 €
0 sterrenBeCommerce
Niet op voorraad

Door shop opgegeven levertijd:
Backorder
187,55 € 187,55 €
Productprijs
187,55 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
187,55 €
Bekijk


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte B250N Phoenix WiFi

Mini ITX, Socket 1151, Intel B250, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

187,55 €

gem. 187,55 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*