AOC PDS241 review: Porsche design

Bijzonder beeldscherm overtuigt niet alleen met uiterlijk

Door


Inleiding

Om je te onderscheiden met een full hd monitor, moet je wat bijzonders doen. Dat heeft men bij AOC ook onderkend, en het bedrijf introduceerde dan ook enige tijd geleden een tweetal beeldschermen met een bijzonder ontwerp. De PDS241 en PDS271 zijn afkomstig uit een designhuis met een wel zeer welluidende naam: F.A. Porsche. We gingen aan de slag met de AOC PDS241 en kwamen erachter dat er gelukkig meer positiefs over deze monitor te vertellen valt dan alleen een onderscheidend uiterlijk.


Laten we eerlijk zijn, van de basisspecificaties van de PDS241 en PDS271 zal niet elk Hardware.Info lezershart sneller gaan kloppen. Full hd, zeker op 27-inch, een standaard 60Hz verversingsfrequentie en bovendien slechts een enkele video-ingang: wie louter kijkt naar specs, zal snel verder willen lezen. Toch moet je dat niet doen, want ook al geef je niets om het bijzondere ontwerp, dan valt er zowel wat opmerkelijks te constateren aan de techniek áls aan de testresultaten. 

AOC PDS241

Wie niet per se een monitor wil hebben vanwege hoge prestaties op het vlak van responstijden of een grote lijst met vinkjes voor allerlei specificaties, maar gewoon een beeldscherm wil dat niet vloekt met het interieur, moet in elk geval even stilstaan bij de Porsche design modellen van AOC. Het ontwerp is namelijk ronduit opvallend. Naar verluidt heeft de ontwerper zich laten inspireren door hoe de kabel wegloopt van een 'virtueel' hangend beeldscherm, en daar de voet omheen ontworpen. Hoe het ook zij, de asymmetrische, ranke vorm is wat anders dan de doorsnee voet die we meestal zien bij monitoren in wat toch het instapsegment is. 

Qua prijs is de PDS241 niet een enorme instapper, want hij moet zo'n 200 euro opbrengen, maar duur is het ook zeker niet. Het is redelijk gangbaar voor een 24-inch full hd monitor met iets extra's. In het geval van dit model zitten die extra's 'm in het ontwerp en de hiervoor vereiste methode om hem aan te sluiten, alsmede het gebruikte paneel: daar valt namelijk weinig over te klagen. Voor deze review vergelijken we de PDS241 met een flink aantal andere 24-inch monitoren, en bekijken we het scherm natuurlijk eerst nog even wat nader.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

AOC PDS241

23.8 inch, 1920x1080, 93 ppi, IPS / PLS / AHVA, 60 Hz, HDMI, 4 ms, 250 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews

AOC PDS271

27 inch, 1920x1080, 82 ppi, IPS / PLS / AHVA, HDMI, 4 ms, 250 cd/m², 1000 : 1

Specificaties

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*