Muizenplaag: 37 gamingmuizen review

37 gamingmuizen van 15 merken getest

Door


Inleiding

Muizen voor gamers zijn er al een tijd, maar de afgelopen jaren is er sprake van een ware explosie. Er is een ongekend groot aanbod en voor dit artikel testten we dan ook niet minder dan 37 exemplaren van 15 verschillende fabrikanten, in de luxere prijsklasses.


Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een normale muis en een gamingmuis? Een in het oog springende voorziening zijn knoppen om de dpi-instelling te wijzigen, waarmee je als het ware de gevoeligheid van de sensor aanpast. Die zitten op vrijwel elke gamingmuis. Het is echter vooral die sensor zelf, die het onderscheid maakt met standaardmuisjes. Bij gamingmodellen wordt hieraan doorgaans veel meer aandacht besteed dan bij reguliere exemplaren.

De prestaties van deze sensor op vlakken als accurate tracking en acceleratie - termen die we bij de resultaten opnieuw tegen zullen komen - zijn dan ook van groot belang voor gamers, veel meer dan voor doorsnee kantoorgebruikers. Toch kunnen ook niet-gamers profijt hebben van de extra mogelijkheden van een gamingmuis – zie verderop in dit artikel.

Logitech G403 Prodigy Corded G.Skill MX 780
Van strak en basic tot heel extreem: de muizenmarkt biedt veel keuze.

Voor dit artikel hebben we ons beperkt tot gamingmuizen van 50 euro of meer. Binnenkort werpen we ook een blik op goedkopere modellen - stay tuned!


Vergelijken

In deze review besproken 36 producten

  Meer producten (36)  

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*