Inno3D GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC review

Besparen op een dure videokaart: een goed idee?

Door


Inleiding

Enige tijd geleden publiceerden we een round-up van GeForce GTX 1080 Ti videokaarten. Na afloop van onze tests leverde Inno3D nog een extra model aan. Deze Inno3D GTX 1080 Ti Gaming OC is één van de goedkoopste 1080 Ti's in de Prijsvergelijker. Wij voelden 'm aan de tand.


Inno3D GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11GB

Als je de videokaart uit zijn verpakking haalt, wordt gelijk duidelijk dat deze GTX 1080 Ti anders is dan we gewend zijn. Waar we vaak koelers tegenkomen die dikker zijn dan de standaard twee sloten en gebruikmaken van drie fans, houdt deze Gaming OC het bij een vrij simpele dual-fan koeler. Op het eerste gezicht maakt hij dus minder indruk, maar bijkomend voordeel is wel dat hij daardoor makkelijker is in te bouwen in compacte behuizingen.

De voornaamste reden om voor de Inno3D Gaming OC te gaan, moet toch wel de prijs zijn. Aangezien de leverbaarheid van de verschillende 1080 Ti's op dit moment niet bepaald tot vreugde stemt, gebruiken we voor deze vergelijking de goedkoopste prijzen van winkels met directe voorraad. De Inno3D haal je dan voor 829 euro in huis, terwijl de ASUS Strix OC 850 euro kost en de MSI Gaming X zelfs niet voor minder dan 899 euro te vinden is bij Nederlandse winkels. Hoewel de prijzen nu erg beweeglijk zijn, lijkt het algemene beeld toch wel te zijn dat de Inno3D enkele tientjes goedkoper is dan veel van de high-end modellen die we eerder bespraken.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Inno3D GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1557 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*