Seasonic Prime Gold & Platinum review: goud met platinakwaliteiten

Topvoedingen, al is meerwaarde van Platinum beperkt

Door


Conclusie

Met de Prime Gold en Platinum introduceert Seasonic uitstekende voedingen met maximale vermogens die uiteenlopen van 650 watt tot 1200 watt. De Gold en Platinum modellen zijn hierbij identiek qua specificaties en aansluitingen, het enige verschil zou volgens Seasonic de efficiency moeten zijn. Onze metingen laten dit verschil niet direct zien, de resultaten voor de Gold en Platinum versies blijken in de praktijk zeer dicht bij elkaar te liggen. Het goede nieuws is hierbij de alle voedingen zéér goed presteren als het op efficiency aankomt. Ook de ripple van alle Prime modellen is zeer laag, terwijl de voedingen ook bij maximale belasting geen krimp geven. Bij lagere belastingen kunnen alle voedingen passief werken, maar als er meer vermogen gevergd wordt springen de ventilatoren aan, en kunnen deze afhankelijk van de belasting duidelijk hoorbaar zijn.

Onder de streep zijn de Prime Gold en Platinum voedingen gewoon dikke aanraders die onze Ultimate Product award dubbel en dwars verdienen. Met prijzen die uiteenlopen van ongeveer 135 tot bijna 300 euro zijn ze niet goedkoop, maar daar krijg je dus wel zeer stabiele, goed presterende voedingen voor terug. Uit onze tests blijkt geen verschil tussen de Gold en Platinum-versies, terwijl die laatste uiteraard wel wat duurder zijn. Ons advies is dan ook op een Gold versie te kiezen en daarmee tot een paar tientjes te besparen.


Seasonic Prime Gold
Seasonic Prime Platinum


Dossier

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*