Seasonic Prime Gold & Platinum review: goud met platinakwaliteiten

Topvoedingen, al is meerwaarde van Platinum beperkt

Door


Inleiding

Medio vorig jaar introduceerde Seasonic met de Prime Titanium voedingen een technisch hoogstandje, waar we zeer over te spreken waren. Begin dit jaar kwam het merk met wat vriendelijker geprijsde versies; deze Prime-modellen zijn nog altijd high-end voedingen, maar dan Gold en Platinum gecertificeerd. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, die we alle testten voor dit artikel.  


Alle Prime-voedingen zijn semi-passief, geheel modulair uitgevoerd en bieden een grote hoeveelheid aansluitingen. Daarmee zijn de modellen uit deze serie geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, variërend een gemiddelde allround game pc tot high-end machines met een Skylake-X processor en SLI- of Cross-fire opstelling, tot mining pc's voorzien van zes of acht videokaarten. De recente mining-hype heeft namelijk niet alleen gezorgd voor een schaarste in de wereld van videokaarten, maar heeft ook de interesse in voedingen met een capaciteit van 1000 watt en meer nieuw leven ingeblazen. Ten opzichte van de vorige generatie voedingen van Seasonic belooft de Prime serie stillere werking onder belasting.

Seasonic Prime Platinum 650W

Zoals gezegd zijn deze modellen weliswaar niet zo prijzig als de Prime Titanium-modellen, goedkoop zijn deze nieuwe voedingen zeker niet. De 650 watt variant van de Prime Gold kost gemiddeld 130 euro, de 650 watt Prime Platinum kost gemiddeld 154 euro; het duurste model dat we testen, de Prime Platinum 1200 watt, kost gemiddeld maar liefst 299 euro. Aan de andere kant, de Prime Titanium 650W heb je niet voor minder dan 166 euro en kost gemiddeld 176 euro - er is dus duidelijk nog een prijsverschil.

Bovendien biedt Seasonic doorgaans uitstekende kwaliteit; het vertrouwen in de eigen producten is ook zichtbaar in de garantie: alle Prime voedingen hebben maar liefst 12 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast kennen we Seasonic voedingen van hun zeer goede prestaties; in deze review zoeken we uit of dat ook geldt voor de nieuwe Prime-modellen. 


Dossier

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*