Intel B250/H270 moederborden round-up: betaalbare basis voor Kaby Lake

Zevende generatie Core-borden zonder lege bankrekening

Door


Inleiding

De minder veeleisende computeraar heeft geen duur moederbord nodig. Veel functionaliteit van high-end borden zal bij de doorsnee gebruiker onbenut blijven en is dus zonde van het geld. Gelukkig is er voldoende te koop in het lagere segment. Vandaag zetten we tien moederborden met de Intel B250- en H270-chipsets tegenover elkaar.


Alle grote moederbordfabrikanten leverden borden aan voor deze test. Van ASRock ontvingen we een H270-bord op ATX-formaat, de Fatal1ty H270 Performance. ASUS stuurde liefst drie varianten van de Strix B250 Gaming op en daarnaast ook de H270-versie. Gigabyte wordt vertegenwoordigd door twee betaalbare B250-borden en een H270-bord dat ook niet bijzonder duur is. MSI doet ten slotte mee met een Micro-ATX B250-bord en een H270-bord voor gamers.

ASUS Strix B250F Gaming MSI H270 Gaming M3

ASRock Fatal1ty H270 Performance Gigabyte H270 Gaming 3

Qua prijs lopen de moederborden in deze round-up uiteen van zo'n 80 euro tot bijna het dubbele. Op de volgende pagina's zoeken we uit waar de onderlinge verschillen zitten en uiteraard hebben we alle borden ook uitgebreid getest.


Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*