Corsair Neutron NX500 800GB review: nieuwe NVMe uit de USA

Corsair gaat de strijd aan met de Samsung 960 Pro

Door


Conclusie

De Corsair Neutron NX500 kampt een beetje met het 'SandForce-effect': de prestaties die in synthetische benchmarks worden gehaald zijn indrukwekkend, maar in de praktijktests blijft daar opvallend weinig van over. De gelijkenis in gebruikte componenten én benchmarkscores duidt er toch op dat de Neutron NX500 weinig anders is dan een Force MP500 met een PCI-Express-kaart eromheen, al laten de steady-state tests wel zien dat Corsair hier en daar wat heeft gesleuteld. Na een half jaar doorontwikkeling hadden we om eerlijk te zijn toch wat meer verwacht.

Corsair prijst deze nieuwe SSD echter als een high-end product, het is zelfs duurder dan de Samsung 960 Pro, die in praktisch elke test stukken sneller is. Zelfs als we daar de prijs van een losse PCIe-kaart en heatsink bij optellen, kunnen we de meerprijs aan de hand van de benchmarks niet verantwoorden.

Uiteindelijk komt deze conclusie neer op dezelfde constatering die we al eerder deden: niemand kan in de markt voor high-end SSD's nog op tegen Samsung. Intel maakt met zijn uit de serverwereld geleende controllers nog enige kans, maar elke fabrikant die is aangewezen op componenten van derden lukt het niet om ook maar bij dat prestatieniveau in de buurt te komen. Dat hij er strak uitziet en de heatsink alle zorgen rondom warmteproductie wegneemt moeten we Corsair zeker nageven, maar om een interessante aanschaf te worden zal de Neutron NX500 substantieel in prijs omlaag moeten.

Corsair Neutron NX500 800GB


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Corsair Neutron NX500 400GB

SSD, 400 GB, PCI-Express 3.0 x4, Phison PS5007, 3000 MB/s, 2400 MB/s, PCIe x4 uitbreidingskaart

Specificaties Prijzen

299,00 €

gem. 313,39 €
4 shops, 3x voorraad

Corsair Neutron NX500 800GB

SSD, 800 GB, 2 GB, PCI-Express 3.0 x4, Phison PS5007, 3000 MB/s, 2400 MB/s, PCIe x4 uitbreidingskaart

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

574,00 €

gem. 764,18 €
5 shops, 4x voorraad

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*