PNY GeForce GTX 1080 Ti XLR8 OC Gaming review: smal, lang en sober

GP102 met meer vorm dan inhoud

Door


Conclusie

De PNY GTX 1080 Ti XLR8 OC Gaming is niet de snelste en ook zeker niet de stilste 1080 Ti die je kunt kopen. In de vergelijking is de kaart in idle veruit de meest luidruchtige en onder load behoort hij ook niet tot de stillere exemplaren. In de gaming benchmarks weet de PNY eveneens geen grote indruk achter te laten. Daarnaast blijkt uit de duurtest dat de kaart ongeveer evenveel variatie in de klokfrequentie heeft als de Founders Edition, zij het op een iets hogere gemiddelde frequentie.

PNY GeForce GTX 1080 Ti XLR8 OC Gaming 11GB

Op zich hoeven bovenstaande punten geen groot probleem te zijn mits de prijs er naar is, zoals we eerder bij de versie van Inno3D zagen. Helaas lijkt dit bij de XLR8 OC niet helemaal goed te komen omdat de kaart voor zo’n 890 euro over de toonbank gaat. Daarmee is deze 1080 Ti van PNY geen aanrader omdat je voor grofweg hetzelfde bedrag betere prestaties en lagere geluidsproductie kunt krijgen, ofwel voor minder geld dezelfde prestaties en geluidsproductie. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de prijzen van videokaarten op het moment erg fluctueren, en deze kaart dus in een ander daglicht komt te staan indien de prijs zakt tot het niveau van andere, goedkopere 1080 Ti-modellen.

PNY GeForce GTX 1080 Ti XLR8 OC Gaming 11GB

Vooralsnog blijven we erbij dat de XLR8 OC momenteel geen interessante keus is gezien de verhouding tussen prijs, prestaties en geluidproductie ten opzichte van de beschikbare alternatieven. Alleen als je vanwege een smalle behuizing geen kaart die breder is dan 10 cm kunt plaatsen is de XLR8 het overwegen waard, met dien verstande dat er dan in de lengte wél veel ruimte beschikbaar moet zijn.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

PNY GeForce GTX 1080 Ti XLR8 OC Gaming 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1531 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*