Phanteks Evolv Shift X review: huiskamerwaardig

Mini-ITX opnieuw uitgevonden

Door


Testresultaten koeling 50 en 50+50 watt

We doen dus in totaal maximaal 10 metingen. De eerste set is bij een warmteproductie van 50 en 50+50 watt, de tweede bij een warmteproductie van 100 en 100+100 watt. De eerste set voeren we uit met de fans draaiend op lage rotatiesnelheid, de tweede op hoge rotatiesnelheid. Dat bewerkstelligen we door het voltage van de fans in te stellen op 7, respectievelijk 12 volt.

50 W 7 V behuizing, CPU

Phanteks heeft de Evolv Shift X duidelijk ontworpen voor waterkoeling, dus onze verwachtingen zijn niet heel hoog voor onze standaardtestopstelling, die doorgaans de beste resultaten boekt bij een goede airflow. Als we meten met een lage warmteproductie van alleen de 'CPU', zien we de Phanteks Evolv Shift X toch nog in het midden van de grafiek terug. We zien dat de 'processor' wel al wat warmer wordt, net iets meer dan 50 graden.

50+50 W 7 V behuizing, CPU, GPU

Wanneer we een aparte 'GPU' toevoegen aan de testopstelling, treffen we de Phanteks Evolv Shift X al duidelijk lager aan in het testveld, met een temperatuur van net geen 38 graden.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Phanteks Evolv Shift X

Mini ITX, Zwart/Antraciet, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

169,00 €

gem. 169,00 €
2 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*