Phanteks Evolv Shift X review: huiskamerwaardig

Mini-ITX opnieuw uitgevonden

Door


Testresultaten geluidsproductie

Zoals altijd is geluidsproductie de tegenhanger van koelresultaten. Doordat we kunnen meten met en zonder 'videokaart', doen we in totaal vijf metingen voor geluidsproductie: zonder draaiende case fans of actieve testopstelling, om een indicatie van de demping van de kast te krijgen; met de testopstelling en CPU en de fans op 7 en 12 volt, alsmede de testopstelling met zowel CPU als GPU en de fans op 7 en 12 volt.

Geen case fans

Zonder casefans noteren we 31,6 dB(A), waarbij onze luidruchtige 3,5" test hardeschijf ongetwijfeld de schuldige is. Die zal je doorgaans niet inbouwen in deze kast, maar toch valt de geluidsproductie nog mee in vergelijking met de concurrentie.

7 V

Met de fans op lage draaisnelheid staat de Phanteks Evolv Shift X  op de vierde plaats, 32,6 dB(A) is voor een Mini-ITX kast erg stil.

12 V

Op hoge draaisnelheid van de fans verandert er weinig aan het beeld van de Evolv Shift X; hij staat nog altijd hoog in de grafiek, de 43,9 dB(A) die we meten is hoorbaar maar niet zo erg dat de vullingen uit je tanden trillen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Phanteks Evolv Shift X

Mini ITX, Zwart/Antraciet, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

139,00 €

gem. 139,00 €
2 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*