Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini review: prestatiedoorbraak op miniformaat

Een GTX 1080 Ti in je minisysteem - nu kan het!

Door


Conclusie

Zotac brengt met de GeForce GTX 1080 Ti Mini een totaal nieuw prestatieniveau naar videokaarten van dit formaat. Als je behuizing geen plaats biedt aan monsterkaarten van 27 cm of vaak zelfs langer, kon je tot nu toe maximaal een GeForce GTX 1070 in je systeem installeren. Hoewel het door de logische beperkingen niet de snelste custom 1080 Ti is, presteert de GTX 1080 Ti Mini op 4K-resolutie wel 50% beter dan de genoemde 1070's. Dat maakt het verschil tussen prima en onspeelbaar in veel games en is dus een grote prestatie.

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini 11GB

Als je wel de ruimte hebt voor een fysiek forse videokaart, dan zouden wij die altijd benutten. Zeker wat het geluidsniveau betreft worden er compromissen gesloten die je eigenlijk liever niet wil sluiten. Onder belasting is alleen de Nvidia Founders Edition luider en ook in idle zul je de aanwezigheid van de Zotac altijd opmerken. Vrijwel alle andere custom 1080 Ti's werken dan passief, maar dat is er nu niet bij.

Toch zien we het gebruiksscenario van de Zotac GTX 1080 Ti Mini al helemaal voor ons: een compact gamesysteem onder een nieuwe 4K-televisie, om recente games probleemloos op de native resolutie te kunnen spelen. Met de rekenkracht van een GTX 1080 Ti gaat dat toch een stuk makkelijker dan met een GTX 1070. De Innovation Award is dikverdiend, maar als je hem aanschaft moet je wel kunnen leven met de mindere kanten van deze kleine grootheid.


Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1506 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*