Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini review: prestatiedoorbraak op miniformaat

Een GTX 1080 Ti in je minisysteem - nu kan het!

Door


Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini

Voor zijn miniatuurversie van de GTX 1080 Ti heeft Zotac een speciale printplaat ontwikkeld, die zelfs nog wat korter is dan de complete videokaart. Daarop treffen we een achtfasige stroomvoorziening en GDDR5X-geheugenchips van Micron aan. De stroomtoevoer verloopt via twee achtpins connectors. Via een apart heatsinkje worden de VRM's verbonden met het aluminium koelblok, waar vijf 6mm-heatpipes de hitte doorheen geleiden. Twee relatief grote 10 cm-fans blazen die vervolgens weg.

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini 11GB

Ondanks de beperkte koelmogelijkheden heeft Zotac zijn kleine 1080 Ti wel een fabrieksoverklok meegegeven. De opgegeven boostsnelheid is 1620 MHz, maar in de praktijk blijkt de kaart nog veel verder te boosten - waarover later meer. Het geheugen draait op de standaardsnelheid van 1376 MHz.

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini 11GB

Aan het uiterlijk heeft de fabrikant nog enige aandacht besteed door het logo op de bovenzijde van witte verlichting te voorzien en een metalen backplate mee te leveren. De Zotac GTX 1080 Ti biedt als monitoraansluitingen naast HDMI en DVI ook drie DisplayPorts, wat vrij standaard is. In de doos zitten naast de videokaart alleen een dvd met de drivers en twee adapters van PEG6 naar PEG8. 

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Zotac GeForce GTX 1080 Ti Mini 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1506 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*