Goedkope gamingmuizen round-up: tientjeswerk

Voor weinig geld kan je een prima muis kopen - maar kijk uit!

Door


Sharkoon: Fireglider Laser & Optical, Shark Force, Drakonia & Shark Zone M51+

Sharkoon is hofleverancier in het budgetsegment. De allergoedkoopste muis kost gemiddeld maar 18 euro. Laten we deze Shark Force echter maar snel vergeten, want hoewel de lift-off distance nog redelijk laag is, meten we zeer lage snelheden en constante negatieve acceleratie. Hij mag dan de goedkoopste muis uit de test zijn, maar dit exemplaar kun je beter in het winkelschap laten liggen.

Sharkoon Shark Force Black

Daarnaast testten we de Fireglider Optical en Laser, die voor respectievelijk 25 en 30 euro in de winkels liggen. Bij de Firegliders verbaasden we ons erover hoeveel gamingmuis je krijgt voor zo’n beperkt bedrag. Het zijn lange maar enigszins smalle muizen met heel wat features: een viertal knoppen voor macro’s, een aanpasbaar gewicht en een intern geheugen voor een aantal profielen.

Sharkoon FireGlider Optical Sharkoon FireGlider Laser Black
De Fireglider Optical en Fireglider Laser.

Wat de sensor betreft is de laservariant duidelijk onze favoriet. Die laat zich kenmerken door een duidelijk lagere lift-off distance en maximale snelheden rond de drie meter per seconde, wat zeker in dit segment echt prima is. De optische versie is weliswaar wat goedkoper, maar haalt lagere snelheden en scoort wisselend qua acceleratie. 

De Shark Zone M51+ is twee tientjes duurder en heeft een meer ergonomisch design. Er zijn meer knoppen aangebracht en de verlichting is volledig rgb. De Avago ADNS-9800-sensor haalt hogere snelheden dan de Fireglider-muizen, maar we zien daarbij wel positieve acceleratie. Vermeldenswaardig is wel nog dat je er een ‘bungee’ voor het geleiden van de draad bij krijgt.

Sharkoon Shark Zone M51+

Ten slotte testten we de Drakonia in twee kleurstellingen: groen en zwart. Het zijn lasermuizen met Avago-sensors van maximaal 5000 dpi, voor mensen met ten minste één rechterhand. In totaal zijn er maar liefst 11 knoppen aanwezig. Er wordt software meegeleverd waarmee je de rgb-verlichting en profielen kunt instellen, waarvan je er vijf op de muis zelf kunt opslaan. Met zes gewichtjes kun je als je dat wilt de muizen nog wat zwaarder maken. Over de testresultaten hebben we niet veel te klagen, behalve de continu aanwezige positieve acceleratie.

Sharkoon Drakonia Green Sharkoon Drakonia Black
De Drakonia is er in diverse kleurstellingen.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*