Goedkope gamingmuizen round-up: tientjeswerk

Voor weinig geld kan je een prima muis kopen - maar kijk uit!

Door


Speedlink: Decus & Decus Respec

Speedlink stuurde voor deze test twee modellen op: de Decus uit 2014 en de nieuwe Decus Respec, de opvolger daarvan. Beide modellen zijn nog verkrijgbaar en kosten 30 tot 50 euro, dus we nemen ze allebei mee. Qua afmetingen zijn de vrijwel identiek - vrij fors, maar niet de grootste muizen uit de test - en ook de Pixart PMW3310-sensor komen we in beide knaagdieren tegen. De vorm maakt ze alleen geschikt voor rechtshandigen die een palmgrip prefereren.

Speedlink Decus Speedlink Decus Respec
We testten de Decus en de Decus Respec, zijn opvolger.

De belangrijkste vernieuwing bij de Respec is, op het uiterlijk na, het toevoegen van gewichtjes om zelf het ideale gewicht van je muis te kunnen bepalen. De muis zelf is bij de Respec wat lichter gemaakt, met alle gewichtjes geïnstalleerd kom je ongeveer op het gewicht van de oude muis uit. Die was met 125 gram dan ook aan de zware kant voor een bedrade muis.

In de software kun je vijf profielen aanmaken, die in de muis zelf worden opgeslagen. Naast macro's omvatten die ook dpi-settings en natuurlijk de rgb-verlichting, al kun je die niet met andere hardware synchroniseren.

Speedlink Decus Respec
De Decus Respec heeft gewichtjes als belangrijkste toevoeging.

De prestaties van de muizen zijn doorgaans prima, met snelheden van rond de 4 meter per seconde. Bij de Decus zagen we nog acceleratie, maar bij de Respec heeft men dat opgelost. Alleen op de plastic mat zakken de snelheden fors in, waardoor je hem eigenlijk alleen op een stoffen muismat kunt gebruiken. De lift-off distance is met 2,7 mm vrij hoog, maar de grip diskwalificeerde de muis toch al voor low-sense gebruik.

  • Speedlink Decus Respec
  • Speedlink Decus Respec
  • Speedlink Decus Respec
  • Speedlink Decus Respec
  • Speedlink Decus Respec


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*