Goedkope gamingmuizen round-up: tientjeswerk

Voor weinig geld kan je een prima muis kopen - maar kijk uit!

Door


Roccat Kiro

Dankzij de wisselbare zijplaten is de Roccat Kiro zowel voor rechts- als linkshandigen te gebruiken, terwijl hij toch ergonomisch gevormd is. De aan beide kanten aanwezige knoppen druk je daardoor wel snel per ongeluk in met je ringvinger. Het is een vrij bescheiden muisje qua formaat, maar het gewicht is eerder gemiddeld dan laag. Aan beide zijden kun je naar wens een modulaire steun bevestigen.

Roccat Kiro Modular Ambidextrous Gaming mouse

We zijn te spreken over de software, waar duidelijk over is nagedacht. De Swarm Cloud-functionaliteit biedt leuke toevoegingen voor het uitwisselen van profielen en monitoring via apps, maar is in tegenstelling tot bij Razer volledig optioneel.

Roccat Kiro Modular Ambidextrous Gaming mouse

Hij kost dan wel minder dan 50 euro, maar zelfs met deze prijs in het achterhoofd vallen de prestaties tegen. We meten een duidelijk bovengemiddelde lift-off distance en de optische Pixart ADNS-3050-sensor genereert weliswaar geen acceleratie, maar stelt wel teleur qua maximale snelheden.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*