Goedkope gamingmuizen round-up: tientjeswerk

Voor weinig geld kan je een prima muis kopen - maar kijk uit!

Door


Inleiding

Een tijdje terug publiceerden we een uitgebreide round-up van 37 gamingmuizen uit het duurdere segment. Voor de beste sensors en meest unieke features moet je daar zijn, maar wie op zoek is naar een betaalbare gamingmuis heeft ook veel te kiezen. In deze review vergelijken we 20 goedkope gamingmuizen die op het moment dat we het testveld samenstelden maximaal zo'n 50 euro, maar vaak minder kosten.


Verschillende merken die in onze vorige round-up sterk vertegenwoordigd waren, zoals Logitech en Corsair, spelen in het budgetsegment een veel kleinere rol. Een scherp geprijsde Logitech-gamingmuis vind je doorgaans alleen in de aanbieding. Andere merken komen we in dit segment juist veel vaker tegen. Sharkoon en Speedlink zijn daar goede voorbeelden van. Ten slotte namen ook een aantal meer exotische merken deel aan onze test, zoals het Spaanse Ozone.

Uiteraard zoeken we uit bij welke producten je het meeste waar voor je geld krijg. Dat doen we met benchmarks op het gebied van snelheid, acceleratie en lift-off distance, maar natuurlijk ook gewoon door ze in de hand te nemen. Kortom, na het lezen van deze review weet je voor elk budget welke gamingmuis je moet kopen.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*