5 wqhd-monitoren met AdobeRGB: beeld voor pro's

Meerprijs grotere kleurruimte kan meevallen

Door


Helderheid en contrast

Qua maximale helderheid voert de Philips het veld aan, maar voor deze schermen is deze meting minder van belang. Voor professionele toepassingen houdt men doorgaans een vaste helderheid aan rond de 100 à 150 cd/m² en dat halen alle modellen moeiteloos.

Bij de minimale helderheid is het interessant om te zien dat de BenQ met afstand de laagste waarde weet te noteren. Geen van de deelnemers is bijzonder verblindend in deze stand.

BenQ weet met de SW2700PT ook duidelijk de beste zwartwaardes te behalen, terwijl de Eizo hier duidelijk het minste presteert. 

Kijken we naar het contrast, dan voeren BenQ en Philips het testveld aan, Eizo volgt op de nodige afstand achteraan. Nu is goed te verdedigen dat je op contrast mag inleveren als kleurechtheid hierdoor beter kan, maar diverse modellen laten zien dat zo'n grote compromis niet nodig hoeft te zijn.

 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*