5 wqhd-monitoren met AdobeRGB: beeld voor pro's

Meerprijs grotere kleurruimte kan meevallen

Door


Responstijd en inputlag

Laten we eerlijk zijn, niemand koopt een scherm zoals besproken in dit artikel met het doel dit voor games te gaan inzetten. Mocht je het overwegen, dan kan je op deze pagina zien of een van de modellen voor je doeleinden voldoende presteert op dit vlak.

Zonder overdrive vallen de zwart-wit-zwart responstijden van alle schermen nog wel mee, uitgezonderd dat van Eizo - maar ook dat laat maximaal een transitie tijd zien van 13,7 ms voor een enkele transitie. Bij grijs-grijs overgangen zijn de resultatne over de gehele linie minder, maar is de Dell wel duidelijk het snelste, op de voet gevolgd door BenQ en Philips. Met overdrive op een niet al te agressieve, vertekenende stand is Philips nummer één (want de laagste overshoot), gevolgd door HP en Dell.

Reactietijd standaard

Reactietijd maximaal

Reactietijd optimaal

 

Input lag

Kijken we dan nog naar de input lag, dan is duidelijk dat alleen de schermen van BenQ en Dell eventueel voor gaming het overwegen waard zijn, want bij Philips, HP en Eizo zien we duidelijke input lag.

 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*