5 wqhd-monitoren met AdobeRGB: beeld voor pro's

Meerprijs grotere kleurruimte kan meevallen

Door


Conclusie

De tijd dat je als grafisch professional fors meer dan 1000 euro moest uitgeven voor een goed beeldscherm is duidelijk een gepasseerd station. Zelfs Eizo heeft rond dat prijspunt een model beschikbaar. Wel vinden we de prijs van de CS2730, net zoals die van de HP DreamColor Z27X, lastig te verdedigen voor wie als zzp’er op zoek is naar een nieuw scherm. Vermoedelijk wordt de prijs interessanter (lees: lager) bij aanschaf in grotere hoeveelheden door een groter bedrijf. Voor HP is het echt een topmodel, voor Eizo is dit een relatief instapmodel, dat zich lastig qua features kan onderscheiden van de goedkopere concurrenten – daarvoor moet je bij de nog duurdere, hoger gepositioneerde modellen in de CG-lijn zijn. Alleen als je de zekerheid van 5 jaar garantie wilt of gewoon verknocht bent aan de ColorNavigator software zouden we de CS2730 als eerste keuze aanraden.

Wil je hardware-kalibratie en toch zoveel mogelijk ‘bang’ voor je ‘buck’, dan kan je eigenlijk niet heen om de Dell UltraSharp UP2716D, met name omdat die met enige regelmaat in het retailkanaal voor zoveel minder geld dan Dells adviesprijs wordt aangeboden. Dit scherm blinkt uit qua uniformiteit, heeft uit de doos al uitstekende testresultaten en is na kalibratie nog beter. Toch gaat Benq qua kleurweergave wat ons betreft nog een stapje verder, zowel in standaardweergave als na kalibratie. Bovendien zijn de lichtkap en afstandsbediening van de SW2700PT wat ons betreft nuttige extra’s. Om die reden belonen we beide schermen met een Excellent Choice award. De Philips 272P4APJKHB beloonden we in het magazine bij oorspronkelijke publicatie van dit artikel met een Great Value Award, maar inmiddels is dit scherm end of life. Mocht je het nog ergens vinden, dan levert het zeker veel waar voor zijn geld en is een aanrader voor wie aan de slag wil met een grotere kleurruimte, zonder daar de hoofdprijs voor te willen betalen.


BenQ SW2700PT
Dell UltraSharp UP2716D


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*