Sitecom WLR-9000 review: solide middenmoter

Solide AC1900 router zonder zwakke plekken

Door


Conclusie

De Sitecom WLR-9000 is een router die over het algemeen vrij solide resultaten neerzet. Bij de doorvoertest haalt de router op 5 GHz een gemiddelde snelheid van 275 Mbit/s tegenover 83 Mbit/s op 2,4 GHz. Dit zijn resultaten waarmee het apparaat in het midden van het testveld zit. Bij de praktijktests doet de WLR-9000 het net iets beter dan bij de doorvoertests. Bij Line of Sight pakt de router een gedeelde derde plek op 5 GHz (gemiddelde snelheid 18 MB/s) en op 2,4 GHz zelfs een gouden plak (gemiddelde snelheid 16 MB/s). Door de muur eindigt het apparaat op 5 GHz met 13 MB/s in het midden, op 2,4 GHz geeft de gemeten 8 MB/s recht op een gedeelde derde plek, al zit het apparaat daar wel wel dichter bij de bodem dan bij de top.

Sitecom WLR-9000

De WLR-9000 valt in dit testveld niet op door louter topprestaties - met de behaalde resultaten komt het apparaat eerder als een solide middenmoter uit de bus. De resultaten van de doorvoertests en de praktijktests zijn tevens behoorlijk evenwichtig en vergelijkbaar, waardoor we de WLR-9000 onder de streep als een betrouwbare router aanmerken. Ook de prijs van om en nabij de 109 euro is wat ons betreft best scherp, en randzaken als software, stroomverbruik en aansluitingen zijn ook allemaal in orde.

Sitecom WLR-9000

Toch houden we de awards op zak, aangezien de vergelijkbaar geprijsde Netgear R6800 het bij de doorvoertest op 5 GHz nog een stuk beter doet (gemiddelde snelheid van 323 Mbit/s), evenals bij de praktijktests. Bij de doorvoertest op 2,4 GHz ontlopen beide routers elkaar nauwelijks. De Sitecom WLR-9000 laat het dus niet zozeer ergens liggen, er bestaat gewoon een nog duidelijk beter alternatief.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Sitecom WLR-9000

Draadloos, 802.11ac, 600 Mbit/s, 1300 Mbit/s

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*