Sitecom WLR-9000 review: solide middenmoter

Solide AC1900 router zonder zwakke plekken

Door


Inleiding

De Nederlandse routerfabrikant SItecom bracht enige tijd geleden nieuwe routers uit. Vandaag bespreken we de WLR-9000. Deze betaalbare AC1900 router ziet er met zijn ingetogen design luxer uit dan de prijs zou doen vermoeden, maar de vraag is natuurljk of hij ook naar behoren presteert. Dat zochten we uit, met een vernieuwde versie van onze router testopstelling.


Toen Sitecom in 2015 met de Greyhound op het toneel verscheen, waren de verwachtingen hooggespannen. De Greyhound moest het topmodel van het merk worden, voorzien van op dat moment state-of-the-art technologie en OpenWRT als firmware. De praktijk bleek weerbarstiger: de Greyhound kwam met veel vertraging op de markt, de prestaties waren goed maar niet opzienbarend en de prijs was aan de hoge kant.

Sitecom WLR-9000

Sitecom moest behoorlijke hordes nemen om van de Greyhound een werkend product te maken. De lessen die hierbij zijn geleerd door het bedrijf moeten in de WLR-9000 en WLR-9500 tot wasdom komen. In deze review zullen we zien of dat in het geval van de WLR-9000 gelukt is.

De WLR-9000 is een zogenaamde AC1900 router met ondersteuning voor beamforming, een techniek waarmee het signaal specifiek gericht kan worden op een client waardoor er minder signaalkracht verloren gaat. De router heeft de beschikking over een 1 GHz dual-core processor, 128 MB DDR3 werkgeheugen en 16 MB flashopslag. De totale WiFi-snelheid ligt op 1900 Mbit/s, bestaande uit drie datastromen op 2,4 GHz met TurboQAM (600 Mbps) en drie op 5 GHz (1300 Mbps).

Sitecom WLR-9000

Van de vier antennes waarmee het apparaat is uitgerust zijn er drie dual-band - en bedienen zodoende zowel de 2,4 GHz als 5 GHz frequentie - waar de vierde antenne specifiek voor 802.11n is gereserveerd. Op het moment van schrijven is de WLR-9000 voor een gemiddelde prijs van 132 euro in onze prijsvergelijker te vinden, maar met een beetje zoeken kan je het apparaat ook prima voor twee tientjes minder lokaliseren. Dat is zeker niet duur voor een apparaat in deze klasse.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Sitecom WLR-9000

Draadloos, 802.11ac, 600 Mbit/s, 1300 Mbit/s

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*