Lenovo Miix 720 Review: Surface Pro uitdager

Goedkoper én beter?

Door


Conclusie

Lenovo zet met de Miix 720 een geduchte concurrent voor de Surface Pro neer. De prijs van de Miix 720 in deze topuitvoering is zeer scherp. Hij kost gemiddeld net iets minder dan 2000 euro. Voor dat geld krijg je hem met i7, 16 GB en 1 TB ssd opslag. Een heel smakelijke uitvoering naar onze mening. Voor een vergelijkbare Surface Pro ben je ruim duizend euro meer kwijt. Die vergelijking is niet helemaal eerlijk, want Lenovo levert een toetsenbord en pen mee. Accessoires waar je bij de concurrent nog eens 260 euro bij de prijs op mag tellen. Dat maakt het prijsverschil wel heel groot. 

Lenovo Miix 720-12IKB (80VV0047MH)

De Miix 720 biedt nog wat meer voordelen ten opzichte van de Surface Pro. Zo heeft hij twee standaard USB-aansluitingen. Wel is het jammer dat er ééntje op 2.0-snelheid werkt. Daarnaast beschikt het apparaat over Thunderbolt en dat betekent dat je hem makkelijk kunt koppelen aan een universele dock of zelfs een externe grafische kaart. Wel is het jammer dat de accuwerktijd van de Miix 720 wat minder is dan de Surface Pro. Daarnaast is het jammer dat het pennetje niet het standaard knopje heeft om Windows Ink te openen. Ook is het scherm niet perfect.  Al met al is de Miix 720 een aantrekkelijke keuze voor wie een snelle convertible wenst. 

We zouden de Miix 720 heel graag met een award belonen, want je krijgt een bijna op alle punten aantrekkelijk apparaat voor een weliswaar stevige prijs, maar ook een die voor deze klasse en specificaties zeker niet buitensporig hoog is. Echter, de wat ons betreft echt ondermaatse accuduur zorgt ervoor dat de awards toch in de kast blijven. Daarbij telt zwaar mee dat bij een laptop even met een adapter werken nog wel te doen is, maar bij een 2-in-1 tablet als deze waarbij het snoer aan de zijkant 'hangt' echt niet prettig is.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Lenovo Miix 720-12IKB (80VV002QMH)

Hybride, Intel Core i7 7500U, 16 GB, 12 inch, 2880x1920, Touchscreen, Intel HD Graphics 620, 1000 GB, Windows Pro

Specificaties

Lenovo Miix 720-12IKB (80VV0047MH)

Tablet, Qwerty, Intel Core i7 7500U, 16 GB, 12.2 inch, 2880x1920, Touchscreen, Intel HD Graphics 620, 256 GB, Windows Pro

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*